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Reference PD dated 10 March 2004

PD Paragraph 3.5.7.1 requires three sections of four-inch hose with provisions for stowage be provided on each tank rack module.  Would the Army permit moving the location of the three, four inch hoses to the pump rack? 
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No. The reason is that all non-collapsible hoses have to be stored in tubes. Since the system is modular, one cannot know the number of tankracks that will be set up per pump module and therefore one cannot design an arbitrary number of storage tubes on the pump modules.  
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Reference PD dated 10 March 2004
PD Paragraph 3.5.7.3 describes the Catwalk on top of the tank rack module.  

Is anti-slip (non-skid) material between the spillways considered an acceptable catwalk? 
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A non-skid material covering the tank cannot be a substitute for the catwalk.  As mentioned in the purchase description access to the manhole or fill port shall not require personnel to step onto the tank and the catwalk surface shall have an inherent, grate-type non-skid surface.
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Reference PD dated 10 March 2004

PD Paragraph 3.6.1.4 states: “Totally filled is defined as having not more than 250 Lbs. of potential center of gravity (CG) shift if the loaded tank system is tipped up to 60 degrees in any direction away from the vertical axis.”   Question: Could the Army please clarify the statement, “250 Lbs. of potential center of gravity shift”?
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The amount of weight that could potentially shift during flight as the aircraft maneuvers is limited to 250Lbs, that is, about 37 gallons of primary fuel. 

